Fototentoonstelling "3D Afghanistan" in Hongarije

  min.defensie.jpgDonderdag 1 oktober 2009 - de Nederlandse Staatssecretaris Jack de Vries heeft gisteren in Boedapest de fototentoonstelling "3D in Afghanistan" geopend. De tentoonstelling bestaat uit werk van zowel Hongaarse als Nederlandse fotografen en geeft een beeld van de verrichtingen van beide landen in Afghanistan. De term ‘3D' slaat op de Nederlandse strategie in Afghanistan. Deze is gestructureerd rond de D's van Defence, Development en Diplomacy.

   

  De opening van de tentoonstelling werd samen met Jozsef Bali, de Hongaarse plaatsvervangend staatssecretaris van Defensie, verricht en ging gepaard met traditionele Hongaarse dans en muziek. In toespraken benadrukten beide bewindslieden dat publieke waardering voor de militairen belangrijk is en dat deze tentoonstelling daar een bijdrage aan kan leveren.

  Ontmoeting met Nederlands personeel
  De Vries beëindigt vandaag het tweedaagse bezoek aan Hongarije. Op het programma stond onder meer een overleg tussen de 2 landen over onder andere het AWACS-dossier. Er wordt onderzocht of deze verkenningstoestellen van de NAVO vanuit Hongarije gaan vliegen.

  Vandaag ontmoet de bewindsman het Nederlandse personeel dat geplaatst is op de Hongaarse luchtmachtbasis Papa. Vanuit deze basis opereert het internationale samenwerkingsverband van de C17-vrachttoestellen.

  >>>> Bron:  Ministerie van Defensie

   

  De tentoonstelling is te zien in:  Hadtörténeti Múzeum
   1014. Budapest, Tóth Árpád sétány 40.

   

   

   

  Gerelateerde artikelen

  Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

  Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

  Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
  Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
  Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
  Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
  Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
  Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
  Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije