Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Multi-Etnische Dimensies

Multi-Etnische Dimensies Maandag 1 december 2008 - De foto-tentoonstelling `MULTI-ETNISCHE DIMENSIES, Zuid Hongarije 1916/1920`is in Pécs nog tot 12 december te bezoeken! Museumgalerie van het Janus Pannonius Múzeum. Káptalan u. 4, Pécs

Elke dag van 11-16 uur, behalve maandag. Entree gratis.

De organisatoren van de tentoonstelling hebben een extra dimensie toegevoegd: bezoekers kunnen zich laten fotograferen met een door henzelf meegebracht voorwerp, een voorwerp dat hen na aan het hart ligt, maar niet uit hun "eigen cultuur"afkomstig is. Die foto's worden door middel van projectie op de tentoonstelling getoond. Op deze manier willen de makers laten zien dat niet alleen familiale banden bijdragen aan de identiteit van mensen, maar ook elementen uit een andere cultuur zo belangrijk kunnen zijn/worden, dat ze gaan bijdragen aan wie men uiteindelijk is. Er ontstaat als het ware een nieuwe tentoonstelling.

In 2009 gaat het geheel op reis, naar het Museum voor Europese Culturen in Berlijn, naar het museum Grada Novog Sada in Novi Sad/ Újvidék in Servië en in 2010 naar het Donauschwäbisches Zentralmuseum in Ulm. Ook daar wordt de portretten-van-nu-actie gehouden. Er zal dus een uiterst boeiend geheel kunnen ontstaan!

Wil je meedoen aan het ontstaan van de nieuwe tentoonstelling en je dus laten fotograferen met iets uit je nieuwe culturele omgeving (per slot beginnen Nederlanders zo langzamerhand een nieuwe kleine etnische minderheid te vormen in Hongarije), dan is vooraf aanmelden noodzakelijk: telefoon 0672-514 040 bij Füzi István. De foto's worden dagelijks gemaakt tussen 11 en 12 uur.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije