Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Werk van Kees Bakker op Hongarije Vandaag

Dinsdag 23 december 2008 - Kees Bakker (1945-2006) studeerde theologie in Kampen en was redacteur van De Waarheid. Hij schreef cultuurhistorische essays en reisboeken. Hongarije heeft zijn bijzondere belangstelling.

Hij schreef niet alleen over de geschiedenis van Hongarije maar ook een aantal onorthodoxe artikelen over nationalisme en antisemitisme in de eerste helft van de 20ste eeuw.

Oude site Kees BakkerTot in het begin van 2008 werden zijn artikelen gepubliceerd via de website ‘www.keesbakker.com', deze is echter niet meer beschikbaar. Met medewerking van C.T. Aridjis zijn alle documenten bewaard gebleven en zullen ze op Hongarije Vandaag worden gepubliceerd. In de loop van de komende weken zullen we de lezers op de hoogte houden van de voortgang daarvan en artikelen nader onder de aandacht brengen.

Duizend jaar voor Christus ontstond er een route die de Adriatische Zee en de Noordzee en Oostzee met elkaar verbond. Deze handelsweg, bekend als de barnsteenroute, die door het westen van Hongarije liep, bleef vele eeuwen in gebruik en speelde een grote rol in de beschaving van Europa. Kees Bakker beschreef ervan in een artikelenreeks ‘De barnsteenroute'.

Als absoluut summum van zijn werk kan het boek ‘Een geschiedenis van Hongarije‘ worden gezien. Het boek begint in de vroege prehistorie en vertelt van daaruit de geschiedenis tothet heden. Een unieke aanpak, die verschillende interessante inzichten tot gevolg heeft. Het boek is uitsluitend op het internet verschenen.

 

Verantwoording en copyrights

De erfgenamen van Kees Bakker hebben toestemming gegeven aan Hongarije Vandaag om de stukken van wijlen hun vader te publiceren.

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije