Theatergroep Space, Europese première 'The Cloud'

cloud-poster.jpgDinsdag 16 februari 2010 - Na de internationale voorstelling 'Holland Tsunami', die nog in het geheugen van het Hongaarse publiek gegrift staat, komt Space terug met de bijzondere docufictie 'The Cloud'. Deze interactieve voorstelling die zowel in het Nederlands, Hongaars, Chinees, Frans, Duits en Engels gespeeld wordt, is te zien van 23 februari t/m 27 februari 2010 in de Brakke Grond in Amsterdam. Daarna gaat de voorstelling op toernee in Nederland, Hongarije, België en Duitsland. Het concept voor de voorstelling is van Petra Ardai, Luc van Loo en Anna Veress.

 

'In cyberspace bevindt zich een onvoorstelbare hoeveelheid data, die zich al jarenlang als een wolk samenbalt, en alleen nog maar wacht op het magische ogenblik waarop deze chaotische collectie van individuele informatie wordt geordend tot een overkoepelend empatisch organisme. In 2010 is het zover: de wolk manifesteert zich als The Cloud, een harmoniserende en alles regelende virtuele ruimte waarin alle 6 miljard menselijke verlangens samen vertegenwoordigd zijn. The Cloud is in staat om triljoenen yottabytes aan informatie te verwerken en opties te geven op ieder aspect van het leven, en doet dat ook...

In The Cloud verwelkomt Space het publiek in het museum van de toekomst. We bevinden ons in het jaar 2060, vijftig jaar na de grote verandering waardoor we onszelf gered hebben van de ondergang. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt wereldwijd terugblikt op het jaar 2010, en de daaraan voorafgaande periode waarin de mensheid afstevende op zijn ogenschijnlijk onafwendbare zelfdestructie.

Space vangt deze docufictie over 2010 met een variëteit aan vertelmiddelen. Het is een hoorspel in de openbare ruimte, een realityshow en een soap, aangevuld met livemuziek (door o.a. de Chinese operazangeres Li Yang) en een collage van videofragmenten van interviews. Voor dit project heeft Space een aantal bekende, internationale denkers gevraagd te reageren op het toekomstbeeld van The Cloud. De stem van The Cloud wordt vertolkt door Viviane de Muynck.

The Cloud wordt gespeeld in het Nederlands, Hongaars, Chinees, Frans, Duits en Engels, en is waar nodig ondertiteld. Een deel van de voorstelling vindt in onverwarmde (buiten)ruimte plaats. We verzoeken u hier rekening mee te houden bij het kiezen van uw kleding.'

Kijk voor alle informatie over de voorstelling, speeldata in de Brakke Grond verkoop van tickets op de site van The Cloud. 

Zodra de voorstelling in Hongarije te zien is, maken we er melding van op Hongarije Vandaag.

 cloud-poster.jpg

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929