Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Krisztina Soós

KSfoto-aKrisztina Soós is een Hongaarse juriste en ze studeerde af in de Neerlandistiek aan de Eötvös Loránd Universiteit te Boedapest. Zij werkte jarenlang bij de economische afdeling van de Hoge Raad van Hongarije en vervolgens bij het Hoofdstedelijk Gerechtshof. Naast haar juridische werkzaamheden vertaalt en tolkt zij zowel Nederlands-Hongaars als Hongaars-Nederlands. Ook verzorgt ze als gastdocent colleges over juridische/economische taal, juridisch vertalen, tolken en EU-terminologie aan de Károli Gáspár Universiteit in Boedapest. Krisztina schrijft voor Hongarije Vandaag artikelen over onder meer culturele en juridische onderwerpen en de bijzondere regio's van Hongarije.

Lidewijde de Smet

Lidewijde de Smet Lidewijde de Smet wil het kunst- en cultuurtoerisme naar het Zuid Westen van Hongarije, het grensgebied tussen West- en Oost Europa, stimuleren. Zij doet dit door het bieden van onderdak aan bezoekers, onderzoekers en scheppers van cultuur en door het publiceren over kunst, cultuur en erfgoed in de streek.
www.lidewijde.com

Runa Hellinga

Runa Hellinga

Runa Hellinga is journaliste. Ze werkte in Nederland als sociaal-economisch verslaggeefster en schreef onder meer over gezondheidszorg, milieuzaken en de bouw. Ze heeft ervaring als correspondente van de GPD, het dagblad Trouw en diverse vakbladen, waaronder het Agrarisch Dagblad, het Technisch Weekblad en de Automatiseringsgids. Ze kwam eind 1989 naar Hongarije.

Op Hongarije Vandaag worden, na onderling overleg, slechts introducties van haar artikelen geplaatst. De volledige artikelen zijn op haar eigen website en weblog te lezen. Per artikel wordt doorverwezen.

Mária Ballendux-Bogyay

Mária Ballendux-Bogyay

Mária Ballendux-Bogyay is Hongaarse van geboorte en studeerde rechten aan de universiteit van Boedapest. Zij woont en werkt al geruime tijd in Nederland. Al vele jaren geeft zij cursussen Hongaars en inleidingen over de Hongaarse cultuur aan managers in het bedrijfsleven.

Haar zakelijke activiteiten staan op haar website Alföld.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije