Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse film 'Isztambul', hoofdrol Johanna ter Steege

Johanna_ter_Steege2Maandag 2 augustus 2010 - In de Turkse stad Istanboel worden momenteel de opnames voor de nieuwe film van de Hongaarse filmregisseur Ferenc Török 'Isztambul' gedraaid. Daarna gaat er opgenomen worden in Boedapest. Hoofdrolspeelster in deze film is de Nederlandse actrice Johanna ter Steege. Zij speelde eerder in 1992 ook al in de Hongaarse film 'Édes Emma, drága Böbe' van de Hongaarse filmmaker István Szabó. Daarin speelde zij een jonge lerares Russisch die in een snel veranderende Hongaarse maatschappij na de Omwenteling van 1989 zich staande moest zien te houden. In de film 'Istambul' van Ferenc Török speelt Johanna de Hongaarse vrouw Katalin.

Nadat haar man haar na dertig jaar huwelijk en de opvoeding van haar twee kinderen verlaat, raakt Katalin in een mentale crisis. Vader en dochter houden Katalin voor een gestoorde toneelspeelster en nemen haar niet serieus. De vijftig jaar oude Katalin besluit daarop op zoek te gaan naar een nieuw leven. Haar neus en het toeval brengen haar onverwachts naar Istanboel. Daar vindt zij in een Turkse man haar nieuwe liefde. Maar haar zoon - een late tiener nog - die boos is op zijn vader en zus om hoe zij moeder hebben behandeld, gaat naar haar op zoek. Katalin wil haar zoon echter niet meer kennen en ze probeert haar vroegere leven te vergeten. De zoon moet zorgen voor een oplossing van dit conflict.

20100528torokfere2Török zelf over zijn film: "Normaal gesproken maak ik films die autobiografisch gericht zijn of vanuit het gezichtspunt van een man gemaakt zijn, omdat ik altijd dacht dat ik enkel mijn eigen gefilterde verhalen moest vertellen. Nu, geїnspireerd door de tv film 'Csodálatos vadállatok' (Prachtige wilde dieren) waarin ik met Gabi Hámori en Enikő Eszény samenwerkte, merkte ik pas wat een avontuur en kans het is om een film te maken met een vrouw als middelpunt".

'Isztambul' zal in de loop van 2011 uitkomen in de Hongaarse bioscopen. De film is een co-productie van de Hongaarse Új Budapest Filmstudio, het Turkse Kuzey Film, het Nederlandse Phanta Vision en het Ierse Ripple World Pictures Ltd.

>>>> TdS
>>>> Bron:  origo.hu, film.hu

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije