Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Zsidó Fesztivál - Joods Festival in Boedapest

zsidofestivalDinsdag 24 augustus - Het is al een echte traditie aan het worden, het Joods Zomerfestival dat elk jaar tegen het einde van de zomer gehouden wordt op verschillende locaties in Boedapest. En dit jaar is het voor de dertiende keer. Terwijl voor velen het getal 13 een negatieve betekenis heeft, is het volgens de organisatie juist het getal van het volwassen worden, het levensjaar waarin jongens met de Bar Mitzvah worden opgenomen in de gemeenschap van de volwassenen.

Tijdens het festival dat van donderdag 26 augustus tot en met maandag 6 september loopt, zal ook een Bar Mitzvah Viering in de grote Synagoge van Boedapest gehouden worden.

Zowel in die grote Synagoge (samen met die in Amsterdam de meest monumentale van EuropaI) als in de Synagoge aan de Rumbach Sebestyén utca en in de Uránia bioscoop vinden de vele concerten en optredens plaats. Voor meer informatie, kaartverkoop en alle programmagegevens, kijk op: Zsido Fesztivál (Engelstalig).

zsidoimahaz_200_200Toeval of niet, tijdens deze periode van het festival wordt op 5 september ook de oudste synagoge van de stad na een grondige restauratie heropend. Deze synagoge uit 1821 in Óbuda is na de Tweede Wereldoorlog buiten gebruik geraakt, en heeft zelfs tot voor kort nog gediend als televisiestudio van de Hongaarse staatstelevisie MTV. De synagoge is nu geheel in oude staat hersteld en gaat gebruikt worden door de Verenigde Hongaarse Joodse Congregatie.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije