Attila Csáji, expositie in Suez Den Haag

agade_2-aMaandag 18 oktober 2010 - De Hongaarse kunstenaar Attila Csáji, een van de kopstukken van de Hongaarse avant-garde beweging in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, is schilder, lichtkunstenaar en holograaf. Van 31 oktober tot 26 november is er een expositie van zijn werk in Galerie Suez in Den Haag te bezichtigen.

CsajiAttila3kGeboren in een dorpje in Felvidék, (Hongaars voor boven- of opperland, in het huidige Slowakije) kwam Csáji na de Tweede Wereldoorlog in Boedapest terecht, omdat zijn familie verplicht werd vanuit Kassa (Kosice) naar Hongarije te verhuizen. Hij begon daar met het door het licht geïnterpreteerde illustratieve beelden/boodschappen te schilderen. De metaalkleuren en de vormbaarheid bepalen zijn werk. Door een merkwaardige ordening van het materiaal en de door de oercultuur beïnvloede dynamiek ligt zijn werk op de grens van de chaos en orde.

Met een enorm oevre en vele nationale als internationale exposties en zijn werk als voorzitter van verschillende kunstorganisaties en stichtingen behoort Attila Csáji tot een van de meest toonaangevende kunstenaars van Hongarije.

Op 31 oktober 2010 om 16.00 vindt de opening van de expositie plaats, dan wordt ook de animatiefilm van Csáji, 'The Fifth of Six, lasercomposition' vertoond en is de kunstenaar er zelf aanwezig.

 

31-10 tot 26-11-2010  Attila Csáji (Hongarije)
>>>> Locatie:  Galerie Suez, Suezkade 117, 2517 CB Den Haag
>>>> Open:  Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
 Zondag van 12.00 tot 17.00 uur
 Andere dagen op afspraak
>>>> E-mail:  
>>>> Telefoon:  +31-(0)6-20539437

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije