Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Boekpresentatie 'Grote Europese roman' Koen Peeters

koen_peeters-aDinsdag 12 oktober 2010 - Wederom is er een boekpresentatie op de ELTE-universiteit te Boedapest! Na de boekpresentatie van en forumgesprek over het boek 'Inleiding literatuurgeschiedenis voor internationale neerlandistiek', organiseert de vakgroep Neerlandistiek van de ELTE te Boedapest opnieuw een boekpresentatie, deze keer samen met de Hongaarse uitgeverij Gondolat. Uitgeverij Gondolat laat in zijn reeks 'Accenten' vertalingen uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur in de Hongaarse taal verschijnen.

koen_peeters-portretDeze keer is het boek Grote Europese roman' van de Vlaamse schrijver Koen Peeters in de vertaling van Orsolya Varga (docente aan de ELTE-universiteit) onder de titel 'Nagy európai regény' voor het Hongaarse lezerspubliek toegankelijk gemaakt, .

Aan de presentatie zullen naast de schrijver en de vertaalster ook de Hongaarse schrijver Gábor Szántó T., János Boris van uitgeverij Gondolat en moderator Judit Gera (redacteur van de reeks) deelnemen. Alle geïnteresseerden zijn welkom op de presentatie die plaatsvindt op maandag 18 oktober om 15.00 uur in het gebouw van de vakgroep (Rákóczi út 5. 1088 Budapest, 4e verdieping zaal 423).

 

Meer over de andere Nederlandse en Vlaamse in het Hongaars vertaalde boeken van Gondolat:
Gondolat Kiadó

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije