• Home
  • Overigen
  • Onderwijs

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlandstalige Boekendag in Boedapest, 25 april 2015

bdgert2 a klVrijdag 27 maart 2015 - Samen met docenten en studenten Nederlands in Hongarije organiseert Hongarije Vandaag in samenwerking met boeken- en cultuurcafé Kelet Kávézó weer een Boekendag & Boekenmarkt in Boedapest. Alle Hongaren van alle leeftijden die de Nederlandse taal spreken, leren of dat willen gaan doen en natuurlijk ook de in Hongarije verblijvende Nederlanders en Belgen zijn op deze Vijfde Nederlandstalige Boekendag van harte welkom!


bdgert4 aBehalve dat je tweedehands boeken kunt kopen op de Boekenmarkt kunnen er ook boeken geruild worden en is er in de middag een Nederlandstalig programma. Een van de programmaonderdelen staat in het teken van de vraag: 'De ideale studie Nederlands, hoe ziet die eruit?' Op de Boekendag gaan we hierop uitgebreid in met een forumdiscussie tussen een Nederlandstalig panel en de studenten van de in februari dit jaar opgerichte Nederlandstalige debatclub op de 'KRELTE' (een samenwerking tussen de vakgroepen van de ELTE en de Károli Gáspár Universiteit).

bdgert5 aWant met welk doel leiden de vakgroepen Nederlands hun studenten op? Ligt de nadruk op een carrière als taalwetenschapper of op de praktische mogelijkheden die de arbeidsmarkt biedt? Wat verwachten studenten van hun opleiding en hoe zien zij hun toekomst? Wat voor werk is er beschikbaar, wat zijn de eisen die dat aan de studenten stelt? Kom meepraten en laat weten hoe jij de ideale studie Nederlands voor je ziet.

Op facebook Boekendag Boedapest en op Hongarije Vandaag binnenkort meer informatie over het programma. En heb je helemaal geen boeken nodig, maar wel zin om langs te komen voor een praatje, koffie of een borrel? De entrée is gratis, de deur staat open!

bdgert7a  bdgert10 a b  bdgert8 a  bdgert1 a b 
> Datum: zaterdag 25 april 2015
> Open: van 11.00 tot 18.00 uur
> Plaats: Kelet Kávézó és Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

Contact: Krisztina Soós: , Tom de Smet:
Voor forum en debatclub: Maarten Wansdronk: 

                                   
                          1450057 485259318256792 1558327175 n    flanderslogo groot b    tulipanov 
De Boekendag Boedapest wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Hongarije Vandaag, de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse RegeringKelet Kávézó és GalériaTulipán Gyermekkert Óvoda en Mónika Csete/Emilla Design

> Foto's: Gert Loosen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije