Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Onze gasten op de Nederlandstalige Boekendag in Boedapest, 30 april 2022

FB Profile Pic FB profile keznelkul 26 03 2022Zondag 17 april 2022 - Het is bijna zover, op 30 april is er weer de Nederlandstalige Boekendag in Kelet Kávézó. Het is de tiende editie dus we vieren dit keer ook ons jubileum! Om 11 uur openen we de Tweedehands Boekenmarkt en het dagprogramma begint om 11.30.  Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.


Poster Boekendag 25 03 2022 boekedag2022jo Jpg def Kleiner formaatDit jaar zijn bij ons te gast: dichter, columnist, radiomaker Ester Naomi Perquin uit Nederland, schrijver, dichter, performer Maud Verhauwaert uit België en Szilvia Hunyadi, Hongaarse in Nederland wonende docent, correspondent én kinderboekenmaakster. Speciaal voor kinderen van 4 tot 6 jaar organiseert Szilvia een voorlees-knutsel workshop in de Studio van Kelet Kávézó (Meld je daarvoor aan Michaela Lila Bos en Daan Wijers via: .) En uit Roemenië komt Alexa Stoicescu, literair vertaler, docent en hoofd Neerlandistiek aan de Universiteit van Boekarest. Zij zal de gesprekken en interviews modereren.


We sluiten de dag af met onze uitdagende Pub Quiz onder leiding van Jaap Faber. Dit jaar staat de quiz in het teken van de Stad als Vrijstaat / De Vrije Stad. Tijdens de quiz, aanvang onder voorbehoud 18.00 uur, gaan we borrelen met lekkere hapjes uit de keuken van Kelet Kávézó.
Mocht je overdag niet kunnen komen, maar heb je wel zin om te komen borrelen en mee te doen aan de quiz, je bent van harte welkom! Laat dat even weten aan Daan Wijers via onderstaand mailadres.  Op de Boekendag is de voertaal Nederlands. De toegang is gratis!

 

Bij de knutselworkshop van Szilvia zijn de ouders uiteraard ook welkom. Meld je aan Michaela Lila Bos en Daan Wijers via: .

Deze Tiende Nederlandstalige Boekendag wordt mogelijk gemaakt door: Kelet Kávézó és Galéria, Hongarije Vandaag, De Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Hongarije, de Nederlandse Ambassade in Hongarije, de vakgroep Neerlandistiek van de Károli Reformatus Egyetem (KRE), Via Neerlandica, De Nederlandse Taal- en Cultuurschool in Boedapest en de vakgroep Neerlandistiek van de Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE). 

LogoBanner voor illustratie etc
 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije