• Home
  • Overigen
  • Onderwijs

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlandstalige Boekendag voor studenten

boekentafel klVrijdag 11 mei 2012 - Over een kleine twee maanden wordt er weer een Nederlandstalige boekendag gehouden in Boedapest. Op woensdagmiddag 4 juli zijn studenten en alumni Nederlands, en Hongaren die graag hun kennis van het Nederlands willen bijspijkeren, van harte welkom aan de Károli Gáspár Egyetem.

De boekendag in juli is deze keer ook bedoeld voor de tientallen studenten Nederlands uit andere Centraal-Europese landen die in die periode in Boedapest deelnemen aan de Comenius Zomercursus. Deze zomercursus wordt elk jaar door een andere vakgroep Nederlands in een van die landen georganiseerd.

Tijdens de boekendag met boekenmarkt zullen er, net als vorig jaar, ook een aantal presentaties in de Nederlandse taal worden gehouden. En voor de boekenmarkt kunnen we nog zeker tweedehands boeken gebruiken, in de laatste twee weken van juni gaan we die in Boedapest inzamelen. Heb je nog Nederlandstalige boeken over, of leuke magazines of DVD's, neem dan contact met ons op via onderstaande mailadressen. Ook als je mee wilt helpen met de organisatie van de boekendag, meldt je aan!

De Boekendag wordt georganiseerd door Hongarije Vandaag, de faculteit Neerlandistiek van de Károli Gáspár Egyetem en de Nederlandstalige Studentenvereniging in Hongarije.

>>>> Krisztina Soós: 

>>>> Tom de Smet: 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije