Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Zevende Nederlandstalige Boekendag in Boedapest, zaterdag 22 april 2017

Bdagboekplushoed kl aDinsdag 28 maart 2017 - Ook dit jaar organiseren docenten en studenten Nederlands in Hongarije samen met Hongarije Vandaag en Kelet Kávézó weer de Nederlandstalige Boekendag. Alle Hongaren die de Nederlandse taal spreken, leren of dat willen gaan doen en de in Hongarije verblijvende Nederlanders, Vlamingen en andere Nederlands sprekenden van alle leeftijden zijn op 22 april 2017 van harte welkom op de Zevende Nederlandstalige Boekendag in Boedapest.


Bdagposterfotodef 2017Op deze Boekendag kun je naast het bezoeken van de Tweedehands Boekenmarkt - met wederom veel goede Nederlandse en Vlaamse titels én in het Nederlands vertaalde literatuur - komen luisteren naar en spreken met de Vlaming Pat Donnez, schrijver, dichter, performer en programmamaker voor de Belgische radiozender Klara (o.m. Berg en Dal) en de Nederlandse Roos van Rijswijk, schrijfster, columniste en redacteur van Tirade (debuutroman Onheilig).

Ook kun je meedoen aan de workshop Kinderboeken Schrijven van de Vlaamse jeugdboekenschrijver Danny De Vos (Toegang Geweigerd, De vlucht van de kraanvogel). En de jongste leerlingen van de Nederlandse School in Boedapest komen er hun Gedichten Voorleeswedstrijd* houden. We sluiten de dag weer af met de alom geroemde pub quiz onder leiding van Jaap Faber. Dit jaar is het thema van de quiz 'Beroemde speeches en uitspraken'. Bereid je dus maar voor! En uiteraard is het daarna tot in de avond borrelen en feest met hapjes uit de keuken van Kelet Kávézó.

Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Aanvang Tweedehands Boekenmarkt 11.00 uur, aanvang programma 12.00 uur.

Binnenkort uitgebreidere informatie over het programma en onze gasten op facebook Boekendag Boedapest en hier op Hongarije Vandaag. Laat het ons weten als je komt op fb-evenement Boekendag Boedapest!

*Voor de voorleeswedstrijd kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar zich nog tot 18 april aanmelden bij Martine Bijvoet,

De Boekendag in Boedapest is een initiatief van docenten en studentenvrijwilligers van de Vakgroepen Neerlandistiek in Hongarije in samenwerking met Hongarije Vandaag. Deze Zevende Boekendag in Boedapest wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Ambassade in Hongarije, de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Hongarije, het Kelet Kávézó és Galéria, de Károli Reformatus Egyetem en de Tulipán Gyermekkert Óvoda. Contact: Tom de Smet,  of Krisztina Soós, 

Bdagboekenraamterras a Bdagboektafellamp 3

 

Bdagposterfotodef 2017

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije