Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Boekendag Boedapest 2016, de datum is geprikt!

bd15gert 3a klDinsdag 15 december 2015 - Ook volgend jaar organiseren we weer de Nederlandstalige Boekendag en Boekenmarkt in Boedapest. Op zaterdag 23 april 2016 is iedereen, zowel leerders van de Nederlandse taal als ook andere geïnteresseerden die in Hongarije wonen en werken, van harte welkom in het boekencafé Kelet Kávézó om de tweedehands boekenmarkt af te struinen, presentaties door schrijvers uit Vlaanderen en Nederland bij te wonen en met elkaar een Nederlandstalig boekenfeest te bouwen.


bd15gert 1aOmdat we door de grote opkomst op de vorige Boekendag, plus nog een kleine variant voor studenten Nederlands uit Midden- en Oost-Europese landen die in juli naar de Zomercursus in Boedapest kwamen, aardig door onze voorraad goede Nederlandstalige boeken heen zijn, doen we weer een oproep om boeken te doneren. Heb je boeken over die Hongaren die Nederlands leren of al spreken graag zullen lezen, neem dan contact met ons op. Zowel in Nederland en Vlaanderen als in Hongarije gaan we de boeken verzamelen. En rij je in de komende maanden met de auto vanuit Nederland of Vlaanderen naar Hongarije en zou je wat dozen met boeken voor ons mee kunnen nemen, laat het ons dan weten. Onze dank is groot!

De Boekendag in Boedapest wordt jaarlijks georganiseerd door docenten Nederlands en studentenvrijwilligers van de vakgroepen Neerlandistiek in Hongarije in samenwerking met Hongarije Vandaag, Kelet Kávézó és Galéria en diverse sponsoren. Heb je zin om mee te doen met de organisatie, neem dan contact op met Krisztina Soós of Tom de Smet. In het voorjaar maken we meer bekend over hoe het programma eruit gaat zien. Volg ons ook op facebook: Boekendag Boedapest

Verzamelpunten boeken:

Amsterdam: Tom de Smet


Boedapest: Krisztina Soós


Antwerpen: Danny De Vos


> Foto's: Gert Loosen

 
Bdagbannerlogo def
 Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije