Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Zesde Nederlandstalige Boekendag in Boedapest

Bdag2016vooropHV aDonderdag 31 maart 2016 - Wederom organiseren docenten en studenten Nederlands in Hongarije samen met Hongarije Vandaag de Nederlandstalige Boekendag. Alle Hongaren van alle leeftijden die de Nederlandse taal spreken, leren of dat willen gaan doen en natuurlijk ook de in Hongarije verblijvende Nederlanders en Vlamingen en hun kinderen zijn op 23 april van harte welkom op de Zesde Nederlandstalige Boekendag in Boedapest.

Op deze Boekendag kun je naast het bezoeken van de Tweedehands Boekenmarkt - met veel goede Nederlandse en Vlaamse titels én in het Nederlands vertaalde literatuur - onder meer komen luisteren naar en praten met de Vlaamse schrijver Dominique Biebau (Trage Wegen, IJslands Gambiet), de Vlaamse jeugboekenschrijver Danny De Vos (Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde, Toegang Geweigerd) en de Nederlandse Ramon Martensen, vertaler en leraar Nederlands die momenteel in Boedapest woont en werkt. Dit jaar is er veel aandacht voor jeugdliteratuur en sprookjes van de Lage Landen, wordt er voorgelezen voor kinderen (én voor volwassenen) en sluiten we de dag weer af met een pittige quiz en een feestje na. Iedereen is welkom, de toegang is gratis!

Binnenkort meer over het programma en de gasten op Hongarije Vandaag en op facebook Boekendag Boedapest
Zin om te komen? Laat het ons weten via: Facebook Nederlandstalige Boekendag 2016


De Boekendag in Boedapest is een initiatief van docenten en studentenvrijwilligers van de Vakgroepen Neerlandistiek in Hongarije in samenwerking met Hongarije Vandaag. Dankzij de medewerking van de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering, het Kelet Kávézó és Galéria, de Károli Reformatus Egyetem en de Tulipán Óvoda kan deze Zesde Boekendag worden gehouden.

Bdag2016vooropHV
 
Bdagbannerlogo def

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije