Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Magyar Szalon muziek: Duo Aranyalma

aranyalmaarckep 1 klDinsdag 29 maart 2016 - In de komende Hongaarse Salon in Amsterdam op zondag 17 april komt het Hongaarse duo Aranyalma (Gouden appel, een veelvoorkomend element in sprookjes) een muzikaal sprookjesprogramma verzorgen voor kinderen én volwassenen. In deze voorstelling wordt muziek gespeeld, gezongen en gedanst en daarbij put duo Aranyalma uit de rijkdom van de Hongaarse volkssprookjes en de volksmuziek.

regenykoncert 20 20150628 1027910136De leden zijn Bernadett Gebri és Zsolt Vaskó. Bernadett heeft een prachtige stem en begeleidt zichzelf op koboz (cobza) en saz, Zsolt bespeelt allerlei blaasinstrumenten uit de Hongaarse volksmuziek van doedelzak tot allerlei fluiten en hij laat het publiek kennismaken met andere instrumenten zoals de mondharp. Naast de muziek verschijnt in de voorstelling ook de herdersjongen van koning Matthias, die zijn schapen kwijtraakt en weer terugvindt, en zelfs een ‘echte’ geit.

Musicerend bij verschillende ensembles voor volksmuziek en geïmproviseerde muziek (ensemble Madárdal, Hongaars Doedelzakorkest, Hongaars Draailierorkest, Orkest György Szabados, Vízöntő) hebben ze op veel plaatsen in de wereld opgetreden van Taiwan tot in de Verenigde Staten.

Op deze familiemiddag, die jaarlijks in april gehouden wordt, zijn op de boekenmarkt dit keer ook Hongaarse kinderboeken verkrijgbaar en door de centrale rol van de muziek is dit programma ook goed te volgen zonder kennis van de Hongaarse taal. Een korte samenvatting in het Nederlands wordt beschikbaar gesteld.

>>>> Datum:  Zondag 17 april 2016
>>>> Tijd:  Café open 14.00 uur, aanvang programma 14.45 uur
>>>> Locatie:  Goethe Instituut, Herengracht 470 Amsterdam
>>>> Entrée:  € 9,- Tot 18 jaar: € 7,- inclusief 1 drankje
>>>> Web:  Magyar Szalon Hongaarse Salon
   

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije