Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Magyar szalon muziek: Orsolya Kirkósa & Dávid Herman

orsolya-ladymacbeth-klZondag 30 november 2014 - Op de laatste Hongaarse Salon van het jaar staat het programma natuurlijk in het teken van kerstmis. De Hongaars/Roemeense in Nederland wonende operazangeres Orsolya Kirkósa zingt op 14 decmber aanstaande dan ook kerstliederen en licht klassiek. De ook in Nederland wonende Hongaarse pianist Dávid Herman begeleidt haar die middag op piano.

Orsolya Kirkósa groeide op in Cluj/Kolozsvár en studeerde daar aan het Gh. Dima Conservatorium. Na haar verhuizing naar Hongarije werd ze lid van het de Hongaarse Staatsopera. Ze vertolkte belangrijke rollen waaronder Lady Macbeth in Verdi"s Macbeth, Odabella in Verdi"s: Attila en Erzsébet Szilágyi in de Hongaarse opera Hunyadi László van Ferenc Erkel. Tegenwoordig woont en werkt Orsolya in Nederland.

dhpianoDavid Herman is in 1984 geboren in Boedapest en verhuisde op jonge leeftijd met zijn ouders mee naar Nederland. Na zijn afstuderen aan het conservatorium van Amsterdam volgde hij een studie aan de Liszt Ferenc Muziekakademie in Boedapest en daarbovenop een universitaire studie muziekwetenschap. Hij beschikt over een breed repertoire, waarbinnen vooral de muziek van Hongaarse componisten centraal staat.

Voorafgaand en na afloop van het concert is er ook Hongaarse wijn te koop van onlinewinkel Deli-Cart en valt er te genieten van Hongaars kerstgebak. Ook is er een kleine boekenmarkt.

>>>> Locatie:  Goethe Instituut, Herengracht 470 Amsterdam
>>>> Datum:  Zondag 14 december 2014
>>>> Tijd:  Café open om 14.00 uur, aanvang concert: 14.45
>>>> Entrée:  € 7,- / tot 18 jaar € 5,- (incl. 1 consumptie)

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije