Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Trombonist Zoltán Kiss, 14 december in Winterswijk

zoltank-klDinsdag 25 november 2014 - Hij werd geboren in Boedapest waar hij vanaf zijn twaalfde de trombone leerde bespelen. Op zestienjarige leeftijd verhuisde hij met z'n moeder mee naar Polen en daar ontwikkelde Zoltán Kiss zich verder tot professioneel muzikant. Nu is de 34-jarige Kiss een van de beste trombonisten ter wereld. Hij speelt in de band Mnozil Brass, treedt op als solist, maar ook samen met orkesten, geeft les in verschillende landen en is met regelmaat in Nederland te vinden. Op 14 december aanstaande geeft hij twee concerten in Theater Astoria in Winterswijk waar hij dit jaar ook zijn nieuwste cd 'Don't stop' opnam.

Later in december is Zoltán Kiss samen met andere internationaal vermaarde trombonisten ook te beluisteren op het Lätzsch Trombone Festival dat van 16 t/m 21 december zowel in het Nederlandse Enschede als in het net over de grens liggende Duitse Heek gehouden wordt.

In het middagconcert op 14 december om 14.00 uur speelt hij solo. Het concert in de avond (tevens de presentatie van de nieuwe cd) voert hij samen met zijn vaste begeleider, de Poolse pianist Jacek Obstarczyk, uit. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie over Astoria, het programma en kaartverkoop vindt u op: Theater Astoria

Op youtube:

>>>> Kiss en Obstarczyk, Vocalise 2013

>>>> Kiss en het Nederlands Symfonie Orkest, Hungarian Schnapsody 2011


5144937f81e8e






Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije