Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlandstalige Boekendag 2016 met de schrijvers Dominique Biebau, Danny De Vos en Herman Koch

BdagPosterZonderLogos klWoensdag 20 april 2016 - Op zaterdag 23 april gaan de deuren van Kelet Kávézó in Boedapest weer open voor iedereen die Nederlandstalige boeken wil kopen op de Boekenmarkt en om te komen luisteren naar en spreken met schrijvers uit Vlaanderen en Nederland. Dominique Biebau vertelt er over zijn twee romans en Danny De Vos presenteert zijn kersverse jeugdboek Toegang Geweigerd.

Met Danny kun je later op de dag ook leren liedjes te schrijven en Martine Bijvoet houdt een voorleeswedstrijd voor kinderen. Uiteraard is er ook weer een quiz met Jaap Faber, dit keer niet als afsluiter, maar als opwarmertje voor het gesprek dat vertaler Szabolcs Wekerle met de Nederlandse schrijver Herman Koch gaat voeren. Vanaf een uurtje of zes komen de eerste hapjes uit de keuken van Kelet Kávézó naar beneden en gaan we feesten!

Wijzigingen onder voorbehoud

11:00 Deuren open en aanvang Boekenmarkt

12:00 - 12:30 Danny De Vos presenteert zijn nieuwste jeugdboek 'Toegang Geweigerd'
Danny De Vos studeerde criminologie, is inspecteur bij Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en heeft in zijn werk dagelijks met de problematiek rond vluchtelingen te maken. Hij baseerde zijn boek op gesprekken die hij met gevluchte jongeren voerde, onder meer op het verhaal van een Afghaanse jongen van 16 die in zijn eentje naar West-Europa kwam.

13:00 - 13:30 Dominique Biebau in gesprek met Jaap Faber, napraat met publiek
Dominique Biebau, docent Engels en Nederlands, heeft twee door de kritiek goed onthaalde romans op zijn palmares: Trage Wegen en IJslands Gambiet. Hij publiceert ook kortverhalen en is een fervent blogger. IJslands Gambiet laat zich niet meteen in een paar zinnen vangen. De roman vertelt het verhaal van Russisch meestervervalser, spion en schaker, Maxim Boelgakov.

14:00 - 14:45 Martine Bijvoet in de voorleeshoek, beneden in het café
Wie weet het publiek te raken met zijn verhaal? Kinderen van de Nederlandse School lezen voor uit hun favoriete boek of uit eigen werk. Martine Bijvoet is leraar aan de vakgroep Neerlandistiek van de ELTE en aan de Nederlandse School in Boedapest.

15:00 - 15.45 Danny De Vos, workshop liedjes schrijven
Waar begin je als je een lied wilt schrijven? Danny leert je hoe je op je drie eenvoudige manieren tekst en muziek gebruikt bij het maken van je eigen lied.

16:30 - 17:30 Quiz met Jaap Faber over kinderliteratuur, sprookjes en legenden
Jaap Faber is leraar aan de vakgroep Neerlandistiek van de KRE, recenseert boeken voor verschillende blogs en brengt elk jaar op de Boekendag veel leven in de brouwerij.

17:30 - 18:00 Herman Koch in gesprek met vertaler Szabolcs Wekerle, napraat met publiek
Niet alleen zal over de roman Zomerhuis met zwembad (Nyaraló úszómedencével), dat deze maand in Hongarije verscheen, gesproken worden, maar ook over ander werk van Herman Koch. Herman Koch is schrijver en televisiemaker. Zijn boek Het diner (2009) verscheen in veertig landen en begin 2017 zal de Amerikaanse verfilming van Het diner, met Richard Gere in de hoofdrol, in première gaan. Szabolcs Wekerle is literair vertaler, vorig jaar kwam de door hem vertaalde roman Dit zijn de namen van Tommy Wieringa uit onder de titel Ezek az ő neveik.

18.15 - Bekendmaking winnaars van de quiz

Aansluitend borrelen en feesten

19.00 - Muziek van Zrínyi Pop duo

BdagcoversVlaamsfotodef a
KochCoversdubbelKép
 
De Boekendag in Boedapest is een initiatief van docenten en studentenvrijwilligers van de Vakgroepen Neerlandistiek in Hongarije in samenwerking met Hongarije Vandaag. Dankzij de medewerking van de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering, het Kelet Kávézó és Galéria, de Károli Református Egyetem en de Tulipán Óvoda kan deze Zesde Boekendag gehouden worden.
     
Bdagbannerlogo def Colour logo hi res 1 zs  

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije