• Home
  • Overigen
  • Onderwijs

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Programma Boekendag Boedapest 10 mei!

Indsmmr ab aVrijdag 2 mei 2014 - Iedereen die Nederlands leert, wil gaan leren of om andere redenen interesse heeft in Nederland en Vlaanderen is welkom op 10 mei 2014 op de Nederlandstalige Boekendag in Boedapest. Om 11.00 openen we de Boekenmarkt en vanaf 12.30 starten de presentaties. Tussendoor is er natuurlijk ook tijd om rond te neuzen tussen de boeken, wat te drinken en te eten en met mooi weer buiten te zitten op terras. We sluiten de dag af met de finale van de quiz en in de avond is er muziek van de Szkojáni Charlatans!Programma (wijzigingen voorbehouden)

12.30 – 13.10

> 'Koninginnedag 4.0'

Wilhelmina, Juliana en Beatrix, deze drie koninginnen zorgden ervoor dat in Nederland de traditie bestond om jaarlijks Koninginnedag te vieren. Maar nu Willem Alexander op de troon zit, is er Koningsdag. In vogelvlucht gaan we door de geschiedenis heen en horen we meer over de eerste Koningsdag en de eerste niet-meer-koninginnedag. Martine Bleiji, tolk Nederlandse gebarentaal en NT2-docent, kijkt met een knipoog vooruit naar hoe die dag er in 2015 uit kan gaan zien.

14.00 – 14.40

> 'De stad is een roman op zich'

Tijdens het Literair Festival 'City2Cities' vorige maand in Utrecht stond de stad Boedapest centraal. De daar aanwezige Hongaarse, maar ook Nederlandse, schrijvers raakten geïnspireerd door deze stad. Wat ervaar jij als je voor het eerst een stad gaat ontdekken? Wat valt je als eerste op? Zijn het de gebouwen, de bewoners, de sfeer, de geur? Hoe zou je die ervaringen in woord of beeld kunnen vastleggen? Tom de Smet, redacteur van Hongarije Vandaag, wil graag jullie verhalen horen.

15.30 – 16.10

> 'Ons Kookboek'

'De Boerinnenbond vult uw maag, uw boekenplank en uw hart. Korte geschiedenis van de grootste Vlaamse bestseller aller tijden.' Aan de hand van de 'bijbel' der Vlaamse kookboeken voert Gert Loosen, lector aan de vakgroep Neerlandistiek aan de ELTE, ons langs de eetcultuur van Vlaanderen.

17.00

> 'Van gehucht tot grootstad'

> Taal & Cultuur Quiz over Nederland en Vlaanderen, voorrondes in meerdere groepen. 

18.00

> Einde Boekenmarkt en de finale van de quiz, aansluitend borrelen tussen de boeken. En voor wie van goede muziek houdt, blijf hangen want om 20.00 uur treden de Szkojáni Charlatans op met pittige klanken uit de Karpaten & Gipsy Folk.


De Nederlandstalige Boekendag vindt plaats in Kelet Kávézó és Galéria, Bartók Béla út 29 in Boedapest. Toegang is gratis. Volg ons op facebook: Boekendag Boedapest Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije