Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

De Tiende Nederlandstalige Boekendag in Boedapest, het gaat door!

Bdag18 8 voor 19 klVrijdag 11 maart 2022 - Het heeft lang geduurd, maar dit voorjaar op zaterdag 30 april vindt er na twee keer uitstel vanwege de coronapandemie dan toch eindelijk de 10de Nederlandstalige Boekendag in Boedapest plaats! Met wederom natuurlijk de tweedehands boekenmarkt, bijzondere literaire gasten uit Vlaanderen en Nederland, workshops, interviews en aansluitend onze pittige pubquiz met feestelijke borrel met hapjes uit de keuken van Kelet Kávézó. Ook later op de avond: Iedereen is welkom! De voertaal op deze dag is uiteraard het Nederlands.

Bdag9 0 klDe organisatie is momenteel in volle gang, later deze maand zullen we meer vertellen over onze gasten en het programma. Mocht je mee willen helpen op de Boekendag, heb je nog Nederlandstalige boeken die je wilt doneren voor de boekenmarkt of heb je andere vragen neem dan contact op met:

Tom de Smet
tomtabletom(at)gmail.com

Borrelen/feest: Daan Wijers
boekendag2022(at)gmail.com

De Nederlandstalige Boekendag  in Boedapest wordt georganiseerd door docenten en studenten Neerlandistiek in Hongarije in samenwerking met de nieuwssite Hongarije Vandaag en Kelet Kávézó és Galéria en wordt ondersteund door de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Hongarije, de Nederlandse Ambassade in Hongarije, de vakgroepen Neerlandistiek van de KRE en de ELTE en door de Nederlandse Taal- en Cultuurschool Budapest.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije