Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlandse en Hongaarse schrijvers treffen elkaar in Boedapest

brh klWoensdag 14 mei 2014 - Onder de titel 'Café Amsterdam' organiseert Het Nederlands Letterenfonds samen met Crossing Border van 29 t/m 31 mei in de Brody Studios te Boedapest een internationaal festival waar recent in het Hongaars verschenen Nederlandse literatuur onder de aandacht wordt gebracht. Nederlandse en Hongaarse schrijvers zullen tijdens dit festival met elkaar in gesprek gaan en daarnaast is er elke avond muziek.

In Café Amsterdam nemen Douwe Draaisma, Arnon Grunberg, Toine Heijmans, Barbara Stok en Frank Westerman samen met Hongaarse auteurs als Péter Esterházy, György Drágoman en Judit Ágnes Kiss deel aan debatten, interviews en voordrachten. Ook zijn graphic novel-kunstenaar Ben Katchor, de Duitse schrijver Timur Vermes en de Engelse Booker prize winnaar DBC Pierre aanwezig. Voor de muziek zorgen Dyzack, Melle en Vera Jónás.

De voertaal bij de meeste programmaonderdelen is Nederlands of Engels met zoveel mogelijk simultaan vertaling Hongaars. Het volledige programma en meer informatie over kaartverkoop valt te bekijken op: Café Amsterdam, Engelstalig. De Brody Studios zijn te vinden aan de Vörösmarty utca 38, 1064 Boedapest.


Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije