Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Crowdfunding voor collectie Hongaars borduurwerk TRC Leiden

kalocsai klDinsdag 19 april 2016 - Ter uitbreiding van de collectie borduurwerk uit de hele wereld is het Textile Research Centre in Leiden van plan een unieke collectie Hongaars borduurwerk aan te schaffen. Deze collectie toont een dwarsdoorsnede van deze traditionele kunst met een honderden jaren oude geschiedenis, waarover helaas buiten het land zelf weinig bekend is. De collectie is gedurende de afgelopen veertig jaar bijeengebracht vanuit alle delen van Hongarije. De meer dan 70 stukken in deze bijzondere collectie vormen een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de textielkunst.


Het TRC streeft ernaar om deze stukken beschikbaar te maken voor bestudering en presentatie in Nederland. Als het lukt voldoende geld bij elkaar te krijgen om deze collectie te verwerven, zal een deel van de verzameling vanaf augustus geëxposeerd worden in een nieuwe tentoonstelling getiteld "Embroidered Europe", in de eigen galerie in Leiden.

Omdat het TRC niet gesubsidieerd wordt is er een crowdfunding-campagne via Voordekunst opgezet om de benodigde € 1400,- bij elkaar te krijgen. Een deel daarvan is al binnen, maar de tijd dringt en het TRC vraagt u als lezer van Hongarije Vandaag om een beetje mee te helpen. Als u wilt doneren om het mogelijk te maken de collectie Hongaars borduurwerk naar Nederland te krijgen, dat kan al vanaf € 10,-, kijk dan op de website van het TRC en doe mee aan de crowdfundingactie van Voordekunst. Bij voorbaat dank!

>>>> Meer informatie over de collectie en hoe te doneren: Voordekunst.nl
>>>> Meer over het TCR in Leiden: TRC-Leiden.nl

tcr hu

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije