Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bohemian Betyars, 29 maart in Hungarian Corner Den Haag

bbetyarslogojaVrijdag 24 maart 2017 - In het kader van de release van hun nieuwe album trekken de Bohemian Betyars door Europa en komende week spelen ze op vijf locaties in Nederland. Op 29 maart geven ze een akoestisch optreden in Hungarian Corner te Den Haag. Ook spelen ze in Amsterdam, Nijmegen, Heemstede en Enschede.

`De Hongaarse band Bohemian Betyars is met gemak een van de meest bizarre en aanstekelijke bands van Europa. Met invloeden van Manu Chao en Gogol Bordello tot System of a Down, begrijp je dat folk en rock elkaar ontmoeten in Bohemian Betyars. Of eigenlijk: dat speedfolk en freakpunk elkaar ontmoeten. De bandnaam is afgeleid van de Hongaarse woorden Bohém (vrolijke mensen met een onconventionele levensstijl) en Betyár (18e eeuwse vogelvrije bandieten die later volkshelden werden). Anno 2016 is het een zeer geroutineerde Hongaarse feestband die elk publiek in beweging krijgt met punk, ska, Balkan- en zigeunermuziek'.

bbetyarsOp volle snelheid en met niet aflatende passie speelt de Hongaars band Bohemian Betyars hun speedfolkfreakpunk van zich af. De band speelde de afgelopen jaren al op vele van de grootste festivals in Oost en West Europa en baant zich nu een weg naar de Benelux.

De band is in 2009 ontstaan na een lange nacht met wijn en brandende ‘pálházi pálinka’, toen de zanger en de gitarist besloten samen muziek te gaan maken. Na een zoektocht langs pleinen en cafés in hun thuisstad Miskolc in het oosten van Hongarije vonden ze een violist, trompettist, bassist en een drummer en was de zesmans speedfolk-/freakpunkband geboren. Een lange reeks shows in binnen- en buitenland op uiteenlopende podia staan inmiddels op het cv.

Data alle concerten in Nederland:

 Monday 27 March - Café Lokaal, Heemskerk

Tuesday 28 March - Tankstation, Enschede

Wednesday 29 March - Hungarian Corner, The Hague

Thursday 30 March - Merleyn, Nijmegen

 Friday 31 March - Melkweg, Amsterdam  

Concert 29 maart, 20.00 uur:

Restaurant Hungarian Corner
Thomsonplein 26c
2565 KW De Haag

Entree: € 10,-

Op youtube: Megjöttek a fiúk

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije