Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Jazz in Jedermann!

jazzDonderdag 15 september 2011 - Wie kent hem niet, Hans van Vliet? In Boedapest is hij in ieder geval zeer bekend. Als muzikant, maar vooral omdat hij gezicht gaf aan vele kroegen in de stad. Eind vorig jaar opende Hans een nieuwe tent, cultuurcafé Jedermann aan de Ráday utca.
             
 

jazz-kroegInmiddels wordt ook dit café druk bezocht, vanwege de goede koffie, omdat er ontbeten, geluncht en gedineerd kan worden, de relaxte sfeer en natuurlijk vanwege de jazz muziek. Elke week zijn er twee concerten, en inmiddels is Jedermann een van de beste jazz locaties van de stad. Tijdens het Jazzforum Budapest dat in het tweede weekend van september plaatsvond, kwamen de muzikanten elke avond in Jedermann bij elkaar om nog tot laat in de nacht te jammen.

hvvlietHans van Vliet gaf al leiding aan inmiddels beroemde kroegen zoals Jelen, Castro, Most en al weer een tijdje geleden ook aan de undergroundkroeg Pótkulcs. Nu met Jedermann, in het zelfde pand als waarin het Goethe Instituut is gevestigd, is Hans die al jaren in Boedapest woont en werkt wederom de glimlachende gastheer. Hij staat garant voor een open sfeer en eenmaal binnen heb je als gast het idee dat je thuis bent. Een lekker gevoel, zeker ook omdat ze er goed bier schenken. Duvel en Staroprámen en zelfs Hoegaarden van de tap! Met mooi weer is het achter op het terras ook goed toeven.

Het is een Hongaars koffiehuis, cultuurcentrum en kroeg tegelijk, maar door de inrichting en vele affiches aan de wanden waan je je er ook een beetje in Amsterdam, of in Antwerpen of Brussel. Onmiskenbaar de uitstraling die Hans in alle tenten waar hij eerder werkte wist neer te zetten en die zo aanslaat in Boedapest. Jedermann is er voor iedereen!

Voor meer informatie over de jazz concerten en de andere activiteiten kijk op: Jedermann Café

 

http://www.youtube.com/watch?v=FGRM4G2Avds

 

>>>> TdS

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije