Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Fotoexpositie Péter Korniss & Enikő Hangay

kornDinsdag 13 september 2011 - In de Spiritusz Galéria in Boedapest is vanaf 14 september tot en met 15 oktober een een piepkleine fototentoonstelling te zien van twee Hongaarse fotografen, Péter Korniss en Enikő Hangay. Zwart wit foto's uit de jaren zestig worden er gekoppeld aan veelkleurig modern.
 

Péter Korniss (1937) is zowel nationaal als internationaal een bekende fotograaf. Op deze expositie zijn van hem vooral foto's van het dorpsleven, arbeiders, boeren en het landschap in de jaren zestig in Hongarije en Transsylvaniё te zien.. Enikő Hangay (1976) maakt kleurenfoto's van alledaagse momenten en voorwerpen die ze uit hun verband trekt en er monumentale, mystieke collages mee maakt.

De tentoonstelling is klein en bevat maar 12 foto's: 6 van Korniss, 6 van Hangay. De galerie is ook niet zo groot. Maar vanaf midden januari 2012 komt in de Várfok Galéria, waarvan Spiritusz deel uitmaakt, een grote fotoexpositie met enkel werk van Korniss!

De Spiritusz Galéria is gevestigd in de Várfok utca, vlakbij het Széll Kálmán tér. Schuin er tegenover ligt de Várfok Galéria. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

>>>> Meer Péter Korniss, mooi!!

>>>> Meer over Enikő Hangay, Hongaarstalig plus foto's

kornissgroot

....

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije