Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Eyewitness, Hongaarse fotografen in Londen

banner-eyewitnessDinsdag 5 juli 2011 - Onder de titel 'Eyewitness, Hungarian Photography in the 20th Century' is er een grote overzichtstentoonstelling met werken van vijf beroemde Hongaarse fotografen te zien in The Royal Academy in Londen.

 

eyewitness-hungarian-photog-14376De fotografen Brassai, Capa, Kertész, Moholy-Nagy en Munkácsi worden wel beschouwd als grondleggers van de moderne fotografie, zij werkten zowel als fotojournalisten, als in de mode- en,kunstfotografie en in andere stijlen. Elk van deze vijf fotografen verliet Hongarije om uiteindelijk in landen als Duitsland, Frankrijk of de VS te gaan wonen en werken.

Lees de review van Laura Cumming op Guardian.co.uk. Daarin leest u onder meer over de oorspronkelijke namen van deze vijf fotografen, ze hebben namelijk allen een andere naam aangenomen.

Mocht u deze zomer naar Londen gaan, ga dan naar deze tentoonstelling! Dat kan tot 2 oktober 2011 in de Sackler Wing of Galleries. En nu maar hopen dat deze belangrijke foto-expostie ook naar Nederland en Belgiё zal komen. Onlangs werd in Nederland trouwens door het Rijksmuseum een fotoboek met nog onbekende foto's van Capa gepubliceerd. Lees meer hierover op Historie.net

>>>> Eyewitness - van 30 juni tot 2 oktober 2011

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije