Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Spheres-Szférák. Schilderijen van Csaba Fürjesi in Amsterdam

furjesiprtMaandag 4 juni 2012 - In het stadhuis van Amsterdam loopt vanaf 11 juni tot 20 juli 2012 een tentoonstelling met schilderijen van de Hongaarse kunstschilder Csaba Fürjesi. Zestien werken hangen er onder de titel 'Spheres/Szférák' in de grote hal van het stadhuis, tevens toegang tot de opera.

 

spheres-08Csaba Fürjesi, geboren in 1969 in Salgótárján, is een van de weinige hedendaagse Hongaarse schilders die internationaal echt aan het doorbreken is. Zijn werk is te zien in verschillende landen, en ook zijn laatste tentoonstelling 'Spheres'zal nog in andere landen te bekijken zijn.

Hoewel veel van het eerdere werk van Fürjesi, voornamelijk figuratief, bestaat uit heldere lijnen en sprekende kleuren, zijn de schilderijen in Spheres opgebouwd uit alle facetten van grijs, zwart en wit, met soms het gebruik van een intens hard rood. Kijk voor meer werk op: Fürjesi Csaba

De tentoonstelling kwam tot stand door TCH Artconsulting en het Stadhuis van Amsterdam. Toegang is gratis, tijdens de openingstijden van het stadhuis.

Dinsdag 12 juni is de officiёle opening van de expositie, Csaba Fürjesi is daarbij aanwezig. Voor meer informatie en contact: Csilla Tordai

uj-esemeny2

Affiche tentoonstelling mei 2012 in Roemeniё

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije