Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tilburg en de Hongaarse dagen

polartDinsdag 5 juni 2012 - Komende week zijn er in het kader van de Hongaarse dagen in Tilburg nog een aantal concerten bij te wonen. Ook loopt de tentoonstelling 'Hungarian Design Award 2000-2011', eerder te zien in Delft, nog tot en met 15 juni in het A-Gebouw van de Universiteit Tilburg.

 

Op 13 juni zullen Hongaarse studenten onder leiding van dirigente Ildikó Hajnal een klassiek concert geven in het Fontys Conservatorium Tilburg. Tijdens dit concert met de naam 'Zsoltároktól-Bartókig - van Psalmen tot Bartók' worden Hongaarse stukken uitgevoerd vanaf de middeleeuwen tot en met die van Kodály en Bartók. Aanvang 19.00 uur, toegang gratis.

Diezelfde avond gaan twee Hongaarse folkbands er flink tegenaan in Paradox. Tegelijk met de EK voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland, die dan uitgezonden wordt, zullen Õškestar en Hangfestők die avond het publiek aan het juichen en dansen krijgen. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis Tilburg en de Hongaarse dagen

Op 14 juni treedt de Hongaarse zangeres Artemisz Polonyi (foto inzet) op in Paradox. Zij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeert nu aan het Fontys Conservatorium. Ze geeft dit jazzconcert samen met musici uit Den Haag en Tilburg. Aanvang 20.30 uur, toegang gratis.

>>>> Op Youtube: Optreden van Õškestar op de A38 Hajó in Boedapest

http://www.youtube.com/watch?v=q2SL8MQrIpI

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije