Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Jaap Scholten wint Libris Prijs met Kameraad Baron

jaap-aDinsdag 25 oktober 2011 - Voor zijn laatste boek 'Kameraad Baron' heeft Jaap Scholten afgelopen weekend de Libris Geschiedenis Prijs 2011 uitgereikt gekregen. Volgens de jury is zijn boek een bijzonder, hartstochtelijk en belangrijk boek.

De prijs werd door de voorzitter van de jury, Agnes Jongerius, uitgereikt tijdens de Nacht van de Geschiedenis in de Zuiderkerk te Amsterdam. Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden. De Libris Geschiedenis Prijs is de jaarlijkse onderscheiding voor het beste Nederlandstalige historische boek. Het boek moet een algemeen publiek aanspreken, goed geschreven zijn en gebaseerd zijn op gedegen historisch onderzoek.

Kameraad Baron gaat over de onderdrukking en de verdwijning van de Hongaars-Transylvaanse aristocratie tijdens het communisme. Een verhaal dat verteld moest worden voordat het te laat is. Een verhaal dat vraagt om nog meer verhalen van al die mensen die het hebben meegemaakt, en die ze nu voor het eerst konden vertellen en laten optekenen door Jaap Scholten.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije