7de Koorbiënnale: Kurtág en Bartók, 27 juni Amsterdam

kgWoensdag 12 juni 2013 - Al weer voor de zevende keer wordt op verschillende locaties in Haarlem de 'Internationale Koorbiënnale' gehouden. Van 21 t/m 29 juni zijn er concerten in onder meer de Grote of St. Bavokerk, de Waalse Kerk en de Philharmonie te beluisteren, maar de Nederlandse première van 'Colinda Balada' van de Hongaarse componist György Kurtág, vindt plaats in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ.

Het Groot Omroepkoor, Asko|Schönberg en tenor Yves Saelens brengen daar op donderdag 27 juni onder leiding van Reinbert de Leeuw een overwegend Hongaars programma onder de titel 'Kurtág en andere Hongaren over Licht!' met onder meer de Nederlandse première van 'Colinda Balada' uit 2008 van György Kurtág en meeslepende 'Dorpsscènes' van Béla Bartók.

KB7 afficheA3jpg'De zevende editie van de Internationale Koorbiënnale bezingt het licht in alle facetten. Voor iedereen die zingt en van koormuziek houdt is de Internationale Koorbiënnale een festival om niet te missen. Deze zevende editie biedt van 21 t/m 29 juni veel fraais rondom het thema Licht! Prachtlocaties zoals de Grote of St. Bavokerk, de Waalse Kerk en de Philharmonie bieden plaats aan vocale topgezelschappen uit binnen- en buitenland. En dan zijn er nog de Haarlemse hofjes waar vocale amateurensembles van niveau zich laten horen. Met een keur van concerten, workshops en lezingen richt de Koorbiënnale zich op wakkere luisteraars en zangers met honger naar schoonheid, kennis en avontuur.' 

 

>>>> Datum-Tijd:  donderdag 27 juni, 20.15 uur
>>>> Locatie:  Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
>>>> Foyer 19.15 uur:   Concertinleiding door Renee Jonker
>>>> Entrée:  € 24,- / Pas65+ € 19,- / CJP-Cultuurkaart € 12,- / Tot 15 jr. € 7,- 
>>>> Meer informatie:  www.koorbiennale.nl 
 
KB7 afficheA3jpg

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije