• Home

Hongarije met Rúzsa Magdi naar finale Songfestival

Rúzsa MagdiDonderdag 10 mei 2007 - Terwijl heel West-Europa boos reageert over het stemgedrag van de Oost-Europese landen, wordt er in Hongarije enthousiast gereageerd op het verkrijgen van een finaleplaats in het Eurovisie Songfestival voor Rúzsa Magdi. Zaterdag zitten we weer gekluisterd aan de buis.   
 
Iedere Nederlandse krant en nieuwswebsite besteedt aandacht aan het veroveren van 9 van de 10 finaleplaatsen door voormalige 'Oostblok-landen'. Turkije wist zich als enige niet-Oostblokland een plaatsje te verwerven.
 
Afschuw niet alleen over de zangkwaliteiten van sommige deelnemers, maar zelfs ook over de kleding van Rúzsa Magdi. De Volkskrant schreef in een redactioneel artikel: 'De zangeres van Hongarije had waarschijnlijk niet meegekregen dat het bij het songfestival ook om mooie kleding gaat. In slechts een vale spijkerbroek met wit hempje kwam ze het podium opgelopen, met een koffer. Die kan ze weer uitpakken, want ze is wel door naar de finale'.
Als de journalist even naar de Engelstalige tekst had geluisterd (jammer dat ze niet in het Hongaars zong!), dat had ie kunnen weten dat een gala-jurk niet pastte bij de tekst die Rúzsa zong. Kennelijk is iedereen zó boos, dat zelfs niet meer naar de inhoud wordt gekeken!

Hoe dan ook: het is Rúzsa Magdi én Hongarije van harte gegund.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal