Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Kálmán Balogh Gypsy Cimbalom Band, 22 januari Rasa Utrecht

BkalmanDonderdag 15 januari 2015 - Niet iedereen houdt van ervan, al dat getikkeltokkel in sneltreinvaart op de cimbalom. Het kan dan ook soms aardig op je zenuwen werken als je zit te eten in een Hongaars restaurant. Maar anderen zwijmelen juist weer helemaal weg op de diepe klanken die ook uit de cimbalom te toveren zijn. Hoe dan ook, ga maar eens naar een concert van Kálmán Balogh en dan hoor dat de cimbalom echt een van de allermooiste en veelzijdigste muziekintrumenten ter wereld is.

Op donderdag 22 januari treedt Kálmán Balogh met zijn band op in RASA in Utrecht. Volksmuziek, jazz, klassiek, Balkan beat, salsa, oud en nieuw, alle muziekstijlen weten ze in elkaar te laten vloeien tot een geheel eigen sound. Wanneer gaat dj Armin van Buuren eens met ze samenwerken? Wat een vette nieuwe vorm van trance & dance zou je dan krijgen. De Hongaarse cimbaalspeler Kálmán Balogh (Miskolc 1959-) die ook al een aantal malen in het Bimhuis optrad, stamt uit een beroemd geslacht van zigeunermuzikanten en hij is niet alleen een ongelooflijke virtuoos speler, maar heeft ook veel kennis over en respect voor zijn muzikaal erfgoed.

Kaělmaěn BaloghNaast Kálmán Balogh op de cimbalom zingt Gusztáv Balogh en speelt Péter Bede op sax, Ferenc Látó op viool, Mihály György op gitaar, Csaba Novák op contrabas en Ferenc Kovács op trompet en viool.

Concert 22 januari, Zaal open 19:30 uur, Aanvang 20:30 uur, Entree € 22,00 (RASA-Pas € 13,20)
Meer informatie op: RASA Programma

Voor wie niet naar Utrecht kan op donderdag 22 januari, de band treedt ook op in Musis Sacrum in Arnhem op zaterdagavond 24 januari in een dubbelconcert met het Charivari Trio tijdens het Charivari Wereldmuziek Festival. Meer informatie vindt u op: Charivari.nl

Op Youtube:

Het ziet er wel wat statisch en oubollig uit daar in de studio van Duna TV, maar zet de volumeknop maar eensopen en dans: Jancsika!

> Dunáról 2010



 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije