Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Overleg landen Nabucco-pijpleiding eind januari in Budapest

Aanleg gaspijpleidingDonderdag 15 januari 2009 - Regeringsvertegenwoordigers van de 6 landen waardoor de Nabucco-pijpleiding is gepland, komen 26 en 27 januari in Budapest bijeen. De datum voor de bijeenkomst is al in september vorig jaar vastgelegd en was voorzien om op ministerieel niveau te praten. Nu de crisis tussen Rusland en de Oekraïne de afhankelijkheid van één leverancier (Rusland) voor vele landen zo pijnlijk duidelijk heeft gemaakt, wordt het niveau van de bijeenkomst mogelijk naar dat van regeringsleiders getild.

Nabucco is een 3.300 kilometer pijpleiding tussen Turkije en Oostenrijk dat jaarlijks tot 31 miljard kubieke meters gas van de Kaspische zee naar West-Europa kan transporteren. Het plan is om in 2010 te starten met de aanleg waarna in 2013 het eerste gas in Oostenrijk kan aankomen.

Nabucco pijplijn

Tijdens de topontmoeting zullen vertegenwoordigers van Oostenrijk, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Roemenië en Turkije spreken over de aanleg van de pijpleiding. Één van de belangrijkste hindernissen van het project is de financiering. Na een aanvankelijke raming van € 4,4 miljard, zou de huidige raming uitkomen op € 8 miljard.
De pijpleiding is rendabel wanneer jaarlijks 30 miljard kubieke meter gas kan worden betrokken uit landen zoals Azerbaijan, Turkmenistan, Iran en Irak.

>>>> Bron: Tehran Times

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije