Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuw goederentransport Antwerpen - Sopron

wagons.jpgDonderdag 11 februari 2010 - Vanaf maart dit jaar zal Inter Ferry Boats (IFB), onderdeel van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een nieuwe goederen- verbinding tussen de haven van Antwerpen en de Hongaarse Sopron-hub starten. In Keulen en Wenen zijn er tussenstops. Er zal worden gestart met drie treinverbindingen per week, op maandag, woensdag en vrijdag, met de bedoeling de frequentie daarna zo snel mogelijk op uit te breiden naar elke dag van de week.

IFB doet Sopron al aan als tussenstop op de verbinding tussen Genk en het Roemeense Oradea. Op de Hongaarse hub kunnen eenheden worden aangekoppeld voor de regio Wenen, Bratislava en de hele Balkan. Omdat de huidige drie verbindingen al maximaal worden benut, komt er een vierde verbinding.
Het nieuwe traject past in het spoorproject AIS II (Antwerp Intermodal Solutions) van het Antwerpse havenbestuur om meer containers van de weg halen. Van al bestaande of nieuwe trafieken (bedrijven die producten verwerken red.) komen 340.000 containers in aanmerking om voortaan per spoor naar of van het Antwerpse havengebied te worden vervoerd.

>>>> Bron:  HBVL.be

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije