Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije zakt in Corruptie Index

cpiMaandag 1 november 2010 - Hongarije is vier plaatsen gezakt in de CPI, de Corruption Perceptions Index van Transparency International (TI). Voor de eerste keer staat Hongarije achter Litouwen en Polen en wel op plaats 50. In de index voor Europese landen staat Hongarije op plaats 18, dat is lager dan het gemiddelde van de landen uit de regio.

In een persverklaring heeft TI laten weten dat vooral door indicatoren van het bedrijfsleven Hongarije gezakt is en dat Hongarije nu als meer corrupt wordt beschouwd. De markt is ongeduldig en vraagt zo snel als mogelijk om effectieve maatregelen van de regering omdat anti-corruptie maatregelen essentieel zijn om een economische crisis te boven te komen en omdat dan de concurrentiepositie van het land te verbetert, aldus TI.

Volgens Alexa Noémi, hoofd van Transparency International Hungary, is een reden voor het zakken in de index het resultaat van de onlangs bekend geworden corruptieschandalen en meer transparantie in het onderzoek naar de plegers ervan. Corruptie is nog zichtbaarder geworden waardoor het land in de score lijst zakte. Behalve de inzet om de verantwoordelijken op te sporen, moet de regering een beter gestructureerde werkvorm vinden. Hoewel er verschillende strategieën zijn bedacht, is geen één daarvan werkelijk in de praktijk ingezet, aldus Noémi.

>>>> Bron:   TI, Portfolio

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije