Zsolnay richt zich op Midden-Oosten en Rusland

zscvrVrijdag 19 juli 2013 - Het was te verwachten dat Bachar Najari, als nieuwe grootaandeelhouder van de porceleinfabriek Zsolnay in Pécs, een reorganisatie zou doorvoeren. Maar het nieuws dat deze week naar buiten kwam, zal voor de medewerkers, de stad en de vele liefhebbers van Zsolnay porcelein toch een grote teleurstelling zijn. Het bedrijf gaat met dertig werknemers minder verder én de prijzen van de producten gaan omhoog. Najari nam in januari dit jaar 73,5% aandelen van de stad Pécs over en hij zegde toen toe dat er in de komende twee jaar 500 miljoen forint geïnvesteerd gaat worden.

Volgens directeur László Vajda moeten de prijzen omhoog omdat ze te vaak onder rond of onder de kostprijs liggen. Ondanks dat de fabriek een aardige omzet draaide tijdens Pécs Culturele Hoofdstad 2010, moest er in de laatste paar jaar veel geïnvesteerd worden in de modernisering en renovatie van de fabriek. De overname door Najari heeft er wel bij geholpen om meer contracten in het Midden-Oosten te sluiten, aldus Vajda. Bachar Najari is van Syrisch-Zwitserse afkomst. Zsolnay gaat nu, met die hogere prijzen, proberen meer omzet te genereren in de Arabische landen en op de Russische markt.

>>>> Redactie HV  
>>>> Bron: diverse media  

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije