Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Wildverwerkingsbedrijf in Tata opent nieuwe hal

szvl-klWoensdag 28 augustus 2013 - Volgens staatssecretaris Lajos Bognár, verantwoordelijk voor de levensmiddelensector en agrarische zaken, worden jaarlijks in Hongarije 300.000 stuks groot wild en 700.000 stuks klein wild geschoten. Hij zei dit tijdens de opening van de nieuwe productiehal van het vleesverwerkingsbedrijf Fiwi-Hűt Kft. afgelopen zaterdag in Tata.

Ondanks dat Hongarije bekend staat om de daar aanwezige grote aantallen wild, de jacht is er sinds begin jaren negentig een belangrijke tak binnen het buitenlands toerisme, eten de Hongaren het zelf maar weinig. Op het platteland waar het wild door de bevolking zelf geschoten wordt, komt het zeker wel op tafel. Maar in de steden zie je, op een aantal producten na, niet veel in de schappen van de winkels liggen. Een groot deel van het geschoten wild is dan ook bestemd voor de export, en Fiwi-Hűt Kft. exporteert zelfs 96 % van haar producten, met Duitsland als grootste afnemer. Dat is niet zo verwonderlijk, het moederbedrijf van Fiwi-Hüt Kft. is in Duitsland gevestigd.

Het in 1994 opgerichtte bedrijf in Tata is gespecialiseerd in de verwerking van groot wild en koopt dat behalve in Hongarije, ze hebben 150 koelhuizen verspreid over het land staan, ook in landen als Kroatië en Slowakije in. Met de nieuwe hal van 1600 vierkante meter is het bedrijf een van de grootste en meest moderne van Europa geworden.

>>>> Redactie HV
>>>> Bron: diverse media

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije