Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Boedapest behoort tot Europese top Foreign Direct Investment

Woensdag 19 maart 2014 - Boedapest mag zich voor wat betreft buitenlandse investeringen de meest aantrekkelijke stad van Midden- en Oost-Europa noemen, aldus het onderzoek 'European Cities & Regions of the Future 2014/2015' van het fDi Magazine. Boedapest kwam in die categorie op nummer 1 te staan. In de Top 10 van Europese grootste steden, meer dan 750.000 inwoners plus een agglomeratie met meer dan 2 miljoen inwoners, staat Boedapest op plaats 9.

Bij het verzamelen van de gegevens hanteert fDi Magazine (onderdeel van de Financial Times Group) verschillende categorieën zoals Foreign Direct Investment Strategy, Economic Potential, Cost Effectiveness Infrastructure en Human Capital and Lifestyle. Daarnaast worden de verschillende deelgebieden van Europa bekeken en worden steden en regio's ingedeeld van allergrootst tot zeer klein. Boedapest doet het in meerdere categorieën goed.

In de Algemene Europese Top 25 staat Londen bovenaan en heel opvallend, immers een kleine stad, Eindhoven komt op plaats 3. Ook Amsterdam (9), Rotterdam (14), Utrecht (18) en Gent (20) staan in die Top 25. In de lijst van kleine Europese steden staat Eindhoven op nummer 1.

>>>> Bron: fDiMagazine, TradeMagazine.hu.

Ook PwC kwam met goede berichten. Hoewel er nog wel zorgen bestaan over verschillende punten, zoals belastingen en overregulering, zijn leidinggevenden in het Hongaarse bedrijfsleven voorzichtig optimistisch over de economische vooruitzichten.

>>>> Lees: PwC's CEO Survey 2014: cautious optimism


Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije