Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Uitbreiding drie grote bedrijven in Hongarije

Vrijdag 28 maart 2014 - In de laatste week van maart hebben drie buitenlandse bedrijven in Hongarije nieuwe complexen geopend. In Miskolcs opende het Duitse Bosch een ontwikkelingscentrum, in Kecskemét opende premier Orbán het nieuwe complex van het Duitse Knorr-Bremse en het Deense Lego heeft in Nyíregyháza de deuren van een grote nieuwe fabriek geopend.

Bij Bosch komen, volgens een persbericht, meer Hongaarse ingenieurs te werken dan voorheen het geval was en zij zullen zich gaan richten op het ontwerp en ontwikkeling van startmotoren en generatoren. In de komende tijd wordt ook een testlaboratorium opgezet. Eerder dit jaar kondigde Bosch al aan dat er veel nieuw Hongaars personeel geworven gaat worden.

Knorr-Bremse opende een nieuwe assemblagehal voor remsystemen voor personenauto's en vrachtwagens. De hal beslaat 19.000 vierkante meter en kostte rond de 19 miljoen euro. Een deel van de financiëring werd gedekt door Europese Fondsen en door een bijdrage van de Hongaarse regering. De nieuwe fabriek van Lego in Nyíregyháza vervangt de oude fabriek uit 2008 en daarmee komen bij de al bestaande 1250 arbeidsplaatsen er nog eens 250 bij. De 200 miljoen euro die nodig was voor de bouw werd door Lego zelf geïnvesteerd.

>>>> Bron: diverse media

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije