Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Ambassades leggen nadruk op economie

 MMT8896.original aMaandag 26 januari 2015 - Zowel de nieuwjaarsreceptie van de Hongaarse ambassade in Den Haag als die van de Nederlandse ambassade in Boedapest stonden dit jaar vooral in het teken van de economie en de handelsbetrekkingen. Die op de residentie in Boedapest werd voorafgegaan door de jaarlijkse ledenvergadering van de Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel en in Den Haag sprak de nieuwe ambassadeur Orsolya Szijjárto over commerciële diplomatie.

Persbericht Hongaarse ambassade in Den Haag:

huamb odi busmanOp 22 januari jl. werd er een nieuwjaarsreceptie voor het Nederlands-Hongaarse bedrijfsleven gegeven op de residentie van de Hongaarse ambassadeur, H.E. Orsolya Szijjártó. Deze receptie werd mede georganiseerd door Hungarian Business Network (HBN) en had als doel het bespreken van toekomstige mogelijkheden voor zowel Nederlandse als Hongaarse bedrijven. De top resultaten van de Hongaarse economie van vorig jaar geven een veelbelovende perspectief voor verdere groei van FDI in 2015.
De ambassadeur gaf tijdens de receptie aan dat, in overeenstemming met het nieuwe buitenlands beleid van de Hongaarse regering, de Hongaarse ambassade de nadruk legt op commerciële diplomatie; het samenbrengen van handel en een verhoging van Foreign Direct investments (FDI) met diplomatie.
Het evenement bracht veel bedrijven samen die aanwezig zijn in Hongarije; van grote bedrijven zoals British Telecom, ING, Univé, TMF Group, Capgemini Nederland tot klein- en middelgrote bedrijven gespecialiseerd in, onder andere, culinaire activiteiten, design, kleinhandel, wijn, innovatie, toerisme en logistiek.
De receptie bood een uitstekende gelegenheid voor de uitwisseling van sector overschrijdende kennis omdat ook consulten, universiteiten en vertegenwoordigers van de non-profit sector waren uitgenodigd om samen met het bedrijfsleven ideeën uit te wisselen.
De doelstelling is om in 2015 de betrekkingen tussen de ambassade en de Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel verder te versterken. Als eerste stap in het verwezenlijken van deze doelstelling waren de leden van deze Kamer van Koophandel uitgenodigd deel te nemen in dit evenement samen met Elzo Molenberg, eerste ambassadesecretaris op de Nederlandse ambassade in Boedapest.
De ambassadeur, Orsolya Szijjártó, gaf aan dat het bedrijfsklimaat voor investeringen er goed uit ziet en sprak haar optimisme uit over dat het succes van 2014, een BBP groei van tussen de 3,2% en 3,7% in drie kwartalen, zich zal voorzetten in 2015.
"2014 is een mijlpaal geweest in de verbetering van onze economische indicatoren", sprak de ambassadeur. "Wat betreft de groei van het BBP, bevindt Hongarije zich in de top 3 economieën van Europa. Bovendien is Hongarije het meest succesvol geweest in het terugbrengen van de werkloosheid in 2014. In termen van FDI per hoofd van de bevolking heeft Hongarije beter gepresteerd dan regionale concurrenten. Het investeringsvolume steeg met 35% en werkgelegenheid gegenereerd door FDI steeg met 50% in vergelijking met 2013."

Bericht van de Nederlandse ambassade op facebook:

The traditional New Year's reception at the Residence on Wednesday 14 January was extremely well visited, with around 150 participants.
This year it was preceded by the Annual General Members Meeting of the Dutch Chamber of Commerce at the residence, which created a great opportunity for the members to meet with the representatives of the Dutch community. More information & pictures on the website of the Dutch Chamber of Commerce.Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije