Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Illegale sigarettenfabriek in Vecsés gesloten

Woensdag 11 februari 2015 - In het Hongaarse Vecsés, onder de rook van Boedapest nabij het vliegveld Liszt Ferenc, is deze week de tot nu toe grootste illegale sigarettenfabriek van Europa door de politie ontmanteld. De Nationale Belasting- en Douaneautoriteit (NAV) trof er 22 ton tabak en 2,3 miljoen sigaretten aan. De NAV was samen met andere Europese landen al een tijd bezig om de inval voor te bereiden.

De fabriek was gevestigd in een voormalig koelhuis in Vecsés en de sigaretten werden met administratieve trucs onder de naam Golden Mount (volgens persbureau MTI van oorsprong een in de Verenigde Arabische Emiraten geproduceerd merk) in Europa op de zwarte markt verkocht, veelal via internet. Afgelopen zomer trof de Noord-Ierse Douanedienst een grote lading van deze sigaretten aan in een bestelbusje in Dublin. 

Op papier werden de grondstoffen en machines met een Bulgaarse vrachtwagen vanuit Slowakije voor een Tsjechische klant naar Litouwen vervoerd. Maar uiteindelijk kwam alles, inclusief Bulgaarse arbeiders, aan in Vecsés. Dat klinkt erg omslachtig, maar er zit volgens de NAV en Europol dan ook een internationaal crimineel netwerk achter deze illegale tabaksindustrie en er zullen nog meer acties volgen om dat netwerk verder te ontmantelen. De productie werd nu in Vecsés gedaan, maar de criminelen verplaatsten de productie steeds weer naar een andere locatie in Europa om niet ontdekt te worden. In Hongarije zijn nu negen Bulgaren, een Hongaar en een Israëliër opgepakt.

>>>> Bron: MTI


Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije