Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije wil halal slachthuizen voor Arabische markt

Dinsdag 30 juni 2015 – Het verrassende bericht deze week dat Hongarije halal slachthuizen voor schapen en ander vee wil openen gaat niet over de duizenden moslim-immigranten die momenteel Hongarije binnentrekken en volgens hun religieuze regels gevoed zouden moeten worden, maar wel over de handelsbetrekkingen met Saoedi-Arabië en om dat land van Hongaars halal vlees te kunnen voorzien.

Staatssecretaris voor Economische Betrekkingen Levente Magyar was onlangs in Riyad. Hij sprak daar onder meer met Prins Prince Alwaleed bin Talal en hij liet aan Arab News weten dat Hongarije graag halal slachthuizen wil laten opzetten door Saoedische investeerders. Die slachthuizen zouden, aldus Magyar, zo moeten worden ingericht dat ze voldoen aan de eisen die Saoedi-Arabië daarvoor stelt.

Hongarije is al een tijdje bezig om de handel en economische samenwerking met Arabische landen te intensiveren. Begin juni zei premier Orbán tijdens zijn speech in Boedapest op een bijeenkomst van Arabische Banken onder meer dit: ’Investors of Arabic countries should consider bringing their money to Hungary because this is an "open and friendly country with friendly people living in it." "For us the people of Islam are no threat. We welcome them as the representatives of a developed civilisation, and we are not ashamed to learn from them occasionally."

Deze uitspraken (lees meer op Portfolio.hu, link hieronder) werden in Hongarije uiteraard met enig hoongelach ontvangen. Orbán wil, zegt hij steeds zelf, helemaal geen multiculturele samenleving, en Hongarije moet zichzelf als christelijk land beschermen tegen vreemde culturen, zoals de islam. Begin juni verschenen ook overal in het land billboards die gericht waren tegen immigranten in het kader van de reclamecampagne van de regering om Hongaren te bewegen deel te nemen aan de Nationale Raadpleging over immigratie en terrorisme.

Arme moslims moeten dus buitenblijven en rijke moslims mogen geld komen brengen. Meer over deze dubbele moraal leest u op:

>>>> Portfolio.hu - Hungary is an "open and friendly country", Orbán tells Arab bankers

Om artikelen op Portfolio.hu te kunnen lezen, dient u zich op die site, gratis, te registreren. 

>>>> Bron: ArabNews.com en Hongaarse media

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije