Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije wil klantvriendelijker belastingstelsel

Woensdag 14 oktober 2015 - Naar alle waarschijnlijkheid wordt het Hongaarse belastingstelsel vanaf 2016 herzien en zal het klantvriendelijker worden met minder administratieve en bureaucratische rompslomp, aldus de staatssecretaris voor Parlementaire Zaken en Belastingen. Zo zal de belastingaangifte voor ruim 3,5 miljoen particulieren met één werkgever al door de Nationale Belastingdienst worden opgesteld en hoeft die daarna slechts te worden goedgekeurd of aangepast.

Ook komen er aanpassingen in de motorrijtuigenbelasting en de electronische tolheffingen. Voor ondernemingen verandert er ook het een en ander, vanaf 2016 zullen ondernemeningen in drie categorieën worden beoordeeld, Goede belastingbetalers kunnen op bonussen rekenen. De twee andere classificaties zijn ’gemiddeld goede betaler’ of ’risicovol’. Voor de BTW teruggave gaat een kortere termijn gelden, stapsgewijs wordt die teruggebracht van 75 dagen nu naar 30 dagen in 2018.

In het wetsvoorstel van staatssecretaris András Tállai, dat in november aan het parlement wordt voorgelegd, staat ook dat de organisatiestructuur van de Hongaarse Belastingdienst op de schop moet en dat sommige regionale kantoren gesloten zullen worden.

>>>> Bron: Kormány.hu
>>>> Government to create a more taxpayer-friendly, less complicated tax regime

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije