Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Uniforme verpakkingen voor sigaretten in Hongarije

diav klWoensdag 21 oktober 2015 - Vanaf volgend jaar mei zullen in Hongarije tabakswaren enkel nog in neutrale uniforme verpakkingen verkocht mogen worden. Daarmee volgt Hongarije andere landen waar al geen logo’s meer op de verpakkingen te zien zijn. De Hongaarse regering wil ook dat het huidige rookverbod wordt uitgebreid, zodat ook het gebruik van elektronische sigaretten aan banden wordt gelegd.


De Europese Unie wil dat de nieuwe regels voor tabaksproducten zoals ze in 2014 werden opgesteld zoveel mogelijk per mei 2016 door de lidstaten worden toegepast. De verpakkingen van tabakswaren moeten dan voor het grootste deel voorzien zijn van gezondheidswaarschuwingen. Hongarije kiest ervoor om de verpakkingen nog verder te ontdoen van logo’s of reclameuitingen. Naast de gezondheidswaarschuwingen zal er alleen nog tekst op staan die informatie geeft over het merk.

Als de regeringsplannen doorgaan zal het huidige rookverbod ook gaan gelden voor elektronische sigaretten. Overal waar die nu nog gebruikt mogen worden, maar waar het wel verboden is om tabakswaren te roken, mag dan geen e-sigaret meer worden opgestoken. Wanneer dit verbod ingaat is nog niet duidelijk. Ook de productie en verkoop van e-sigaretten, nicotine patronen en navulflacons zal veel strenger gereguleerd gaan worden. Op het niet naleven van die regels komen hoge boetes te staan.

>>>> Bron: MTI

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije