Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Speurhonden zoeken illegale sigaretten

Dinsdag 7 januari 2014 - De illegale handel in tabakswaren in Hongarije heeft altijd bestaan, maar sinds de invoering van de strenge tabakswet vorig jaar, waardoor er nog maar weinig verkooppunten over zijn gebleven en de accijns ook nog eens flink is gestegen, is de zwarte handel snel toegenomen. De stad Nyíregyháza, dichtbij de Oekraïense grens, is een van de belangrijkste centra in deze handel.

Een deel van de illegale tabakswaren zou volgens de berichten over de rivier de Tisza, die in het noordoosten de grens tussen Hongarije en Oekraïne vormt, het land inkomen. Onbemande bootjes worden daar aan touwen van de ene naar de andere oever getrokken. Vanuit Nyíregyháza worden de dozen gedistribueerd naar andere delen van het land.

De Hongaarse Douane Autoriteit (NAV) zet sinds vorig jaar speurhonden in om verdachte postpakketten die vanuit de noordoostelijke provincie Szabolcs-Szatmár-Bereg verstuurd worden te controleren. Volgens een bericht van de NAV op hun eigen facebookpagina is er tot begin januari in heel Hongarije al ruim anderhalve ton aan illegale tabakswaren met een waarde van 20 miljoen forint onderschept. In dat bericht werd niet vermeld vanaf welke datum gerekend is.

>>>> Bron: diverse media


Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije