• Home

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tweede ronde voor tabakswinkels

Dinsdag 21 mei 2013 - Er komt een tweede aanbestedingsronde om in aanmerking te komen voor een door de staat verstrekte vergunning voor tabaksverkoop. Volgens het Ministerie van Nationale Ontwikkeling zouden de tabakswinkeliers die in de eerste ronde uit de boot vielen zo toch nog een nieuwe kans krijgen.

Relay, de grootste keten van kiosken in Hongarije met vooral filialen op stations en in winkelcentra, blijkt niet meegedaan te hebben aan de aanbestedingsronde en gaat stoppen met tabaksverkoop.

Nu de staat bepaalt wie er een vergunning krijgt, het aantal verkooppunten gaat van 44.000 naar 5000, raken veel tabakswinkeliers een groot deel van hun inkomsten kwijt. Zie ook: Het einde van een tabakswinkelier. Premier Viktor Orbán heeft begin mei, snel nadat de kritiek losbarstte op hoe de toewijzing van vergunningen tot stand kwam, toegegeven dat het niet te accepteren valt dat mensen die al jaren een tabakswinkel runnen nu zonder inkomen blijven zitten. Het is echter de vraag of met een tweede ronde deze winkeliers nu allemaal wel een vergunning gaan krijgen.

Deze week wordt er in het parlement ook nog gestemd over wat er wel en niet in de Staats Tabakswinkels verkocht mag worden. Kranten, frisdranken, koffie en lottoformulieren et cetera werden al eerder toegestaan, maar nu mogen ze zelfs ook ijsjes gaan verkopen! Althans, zo staat het in een bericht op de regeringswebsite. Kortom, zo worden de Staats Tabakswinkels toch weer algemene kiosken en concurreren ze de komende jaren diegenen zonder een vergunning vanzelf de wereld uit.

   
>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije