Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Ambassadeurs Hongarije en Slovenië bezoeken Twente

ambassss-abWoensdag 26 april 2011 - De ambassadeur van Hongarije, Gyuly Sümeghy, en die van Slovenië, Leon Marc, bezochten samen op 20 april het World Trade Center Twente. Het bezoek had tot doel tot doel de economische potenties van deze twee landen onder de aandacht te brengen van bedrijven uit de Regio Twente.

In de presentaties die de ambassadeurs gaven werd vooral ingezoomd op de branches waarin beide landen sterk zijn, zoals machinebouw, automotive, food, logistiek, toerisme en health. Nederland is een van de grootste investeerders in Hongarije, de export van Nederland naar Hongarije toe is groter dan omgekeerd. Hierbij gaat het vooral om de multinationals. Deze bijeenkomst was echter ook bedoeld om te kijken naar kansen voor het midden-en kleinbedrijf.

Van de aanwezige Twentse bedrijven worden profielen gemaakt die via de beide ambassades en het World Trade Center netwerk worden uitgezet in Hongarije en Slovenië. Ook zal worden onderzocht hoe bedrijven uit die landen op de Oost-Nederlandse markt hun weg kunnen gaan vinden.

>>>>  WTC Twente

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije