Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlandse bussen gaan rijden in Baja

orangebushv.jpgWoensdag 16 december 2009 - Vanaf 1 januari rijden er in de Zuid-Hongaarse stad Baja Nederlandse bussen rond. De Hongaarse budgetbus operator 'Orangeways' heeft een contract gesloten met deze stad om een aantal buslijnen over te nemen van het semi-staatsbedrijf Bács-Volán. Het contract heeft een geldigheid voor een jaar en na evaluatie wordt besloten of het project wordt voortgezet. Overigens heeft de Hongaarse busonderneming in verscheidene andere steden lijnen overgenomen van plaatselijke openbaar vervoersbedrijven.

Doel van de stad Baja, door Orangeways als operator aan te stellen, is om een hoogwaardiger stadsvervoer te kunnen bieden aan de reizigers. Ook wordt volgens burgermeester Róbert Fercsák hiermee de eerste stap gezet naar technologische vernieuwing van het openbaar vervoer. Er wordt een begin gemaakt met een tiental bussen van het merk Berkhof die eerder een aantal jaren in Nederland hebben gereden. De fabrikant van de Berkhof bussen, VDL uit Eindhoven, maakt hiermee een bescheiden entrée op de Hongaarse busmarkt.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije