Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Margit Híd bijna open voor verkeer

marg-aVrijdag 5  november 2010 - In Boedapest moeten ze het eerst maar eens zien voor ze het geloven, maar volgens de berichten gaat uiterlijk midden november de Margit Híd eindelijk na lange tijd weer open voor het autoverkeer. Eerst zou dat in augustus, 2 jaar na de start van de herbouw van de brug, gebeuren maar dat moest worden uitgesteld tot midden december. En nu blijkt de brug toch al een maand eerder open te gaan.

Volgens een woordvoerder van het consortium dat het project uitvoert zou de brug pas opengaan voor verkeer in december, maar door de gunstige weersomstandigheden van de afgelopen maanden hebben ze het werk kunnen versnellen zodat een deel van de vertraging is ingehaald.

Hoewel auto- en busverkeer weer over de brug kunnen rijden, gaan de werkzaamheden verder tot in de zomer van 2011. Tijdelijke aanpassingen en wijzigingen in de verkeerssituatie kunnen dus tot midden 2011 nog plaatsvinden. Met de heropening van de brug  komt na twee jaar omleidingen en overlast voor de verkeerscirculatie in de stad een einde. Ook het tramverkeer kan binnenkort weer sneller over de brug omdat de nieuwe tramrails klaar zijn, het werk aan de masten en leidingen is nog niet helemaal afgerond.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije